www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

 

Havartigratinerad kallrökt lax med tagliatelle

 

Ingredienser för 2 personer

2 bitar kallrökt lax, ca 150 gr/st, (Savolax)
3 st starka fefferoni
Mycket vällagrad havarti ca 120 gr
25 gr gräddost
50 gr Svarta Sara
Grovmald svartpeppar
Fryst färsk dragon, ca 3tsk hackad
1 dl grädde
1 dl mjölk

Tillredning.

Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en olivoljesmord form. Skiva fefferonin i tunna skivor och ta bort fröhuset (väl avrunna fefferoni). Lägg ringarna på laxen.

Bryt sönder havartin i lagoma bitar och lägg dessa uppe på laxen/fefferonin. Mal lite svartpeppar över allt ihop. Gratineras i ugnen ca 12-15 min 200 C.

Gör en pastasås av grädde, värmd i kastrull, som osten får smälta i. Lägg i Svarta Saran, gräddosten och smaka av med havartin. Tillsätt 1 st finhackad fefferoni(väl avrunnen) och den hackade dragonen.

Lämplig pasta till detta är tagliatelle.

Lämplig dryck: En väl kyld chardonnay, t.ex. Castillero del Diablo.