www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

 

Kycklingfilé de Maux

Ingredienser för 2 personer

2-3kycklingfilé per 2 personer
50 - 75 gr brie de Maux (en lagrad, opasöriserad brie med mycket smak)
Smör
Olivolja
1 - 1½ dl grädde
Potatis
Tomater
Färsk basilika
Salt
Svartpeppar

Tillagning

Skala potatisen och skär den i klyftor. Häll olivolja, ca 2,5 - 3 dl, i en stekpanna med höga kanter. När oljan är varm läggs alla potatisklyftorna i och friteras. Rör om då och då så att alla blir friterade. Fritera dem till en gul nyans. Detta tar ca 35 - 45 minuter.

Snitta ett litet hål i den tjocka delen av filén och stick in kniven och gör ett hålrum innuti. Fyll filéerna med ca 20 gr brie och gnugga in rikligt med basilika, salt och nymald svartpeppar på utsidan. Lägg i filéerna i en stekpanna med upphettat smör när det är ca 15 - 20 minuter kvar av friteringen på klyftpotatisen. Bryn filéerna ca 5 min på vardera sidan och häll därefter grädden i stekpannan samt den sista biten av brie´n. Smaka eventuellt av med salt.

Plocka upp klyftpotatisen ur friteringen allt efterom de blir klara och lägg dem i en skål och håll dem varma. När alla är klara salta lite med mald flingsalt.

Servera och njut tillsammans med en sallad på färsk basilika, skivade tomater, olivolja, salt, peppar och röd balsamvinäger.

Kan drickas med ett rödvin eller öl