www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

 

Lyxig fiskgratäng

Ingredienser för 2 personer

500 gr filé av torsk eller annan vit fisk
50 gr skalade räkor (går bra med frysta)
1 burk tonfisk i vatten
1 burk Campbells champinjonsoppa
1 tomat
10-15 kärnfria gröna oliver
10-12 skivor dansk ost (havarti, svart sara eller liknande)
Olivolja
Salt
Grovmald svartpeppar
Potatis

Tillagning

Kontrollera att filéerna är benfria och skölj av dem med kallt vatten. Lägg dem i en djup gratängform, smord med olivolja. Salta och peppra.

Sätt på ett lock på formen eller dra över ugnsfolie och ställ in i ugnen (220 grader C) och koka filéerna, i sitt eget spad, tills de är ogenomskinliga.

Ta ut gratängformen och lägg på räkorna och den avrunna tonfisken samt skivad tomat och de delade gröna oliver. Stryk därefter ut champinjonsoppan över det hela (konsentrerad) och avsluta med den skivade osten.

Ställ in formen i ugnen igen, utan lock, och gratinera tills osten har smält och fått en gyllenbrun färg.

Fiskgratängen äts med kokt potatis.

Avnjut det hela med ett medelfylligt vitt vin eller en kall ljus öl.