www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

Sirloinstek med krämig basilikasås

Ingredienser för 2 personer

2 st skivor sirloin, ca 100 - 150 gr st
2-3 scharlottenlök
1 dl rödvin
2 stora tomater
1 dl creme fraiche
20 gr fint hackad färsk eller fryst basilika
2 tsk olivolja
½ msk smör
Salt
Svartpeppar
Pasta eller färskpotatis

Tillagning

Krydda köttet med salt och svartpeppar och stek det i en stekpanna med smör och olivolja. När köttet är färdigstekt tas det ur stekpannan och lindas in i aluminiumfolie och får vila medan du gör såsen.

Stek den skivade scharlottenlöken i stekpannan, som du stekt köttet i utan att skölja ur den, i 2-3 minuter på svag värme. Tillsätt vinet och låt detta reducera tills halva mängden är kvar. Skär tomaterna i småbitar och lägg ned detta i lök- och vinskyn och tillsätt creme fraiche och basilika. Låt det hela sjuda i 3-4 minuter.

Lägg upp kött och rikligt med sås på talriken och servera med pasta eller ännu hellre nykokt svensk färskpotatis. Till detta dricker du ett rödvin eller en öl.