www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

Receptet insänt av Peter Norling 2007-08-15

Äpplepaj

Ingredienser för 4 portioner

Deg
200 gr smör 
ca 3 dl vetemjöl
ca 1 dl råströsocker

Fyllning
4-5 st syrliga äpplen
5 msk mörk sirap
1 dl russin
1 msk kanel

Tillagning

Nyp ihop smör, mjöl och socker snabbt till en deg och lägg in i kyl så den får vila.

Skala och kärna ur äpplena, skär ner till tsk stora bitar.

Smöra en ugnfast form( ca bxhxl 10x10x25 cm )

Tryck i en botten och tunna väggar av deg, spara ca 1/3 del av degen till lock. Lägg i äppelbitarna och russin, strö på kanelen och häll över sirapen. Lägg på deglocket och nyp ihop med degväggarna. Gör några fina snitt i deglocket. Gräddas i ugn 175 grader intill ljus gyllenbrun yta erhålles på deglocket.

Serveras med vaniljsås alt. gammaldags gräddglass.