www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

Svealand

I området Svealand ingår Dalarnas, Gävleborgs (södra delen), Uppsala, Stockholms, Södermanlands, Västermanlands, Örebro ocg Värmlands län.

Klicka här för fler bilder från Västra Ämtervik

Västra Ämtervik

I Värmland på västra stranden av Mellan Fryken ligger denna by med många välbevarade gamla hus som är klart sevärda. Här ligger också värdshuset Sillegården med en huvudbyggnad uppförd i nationalromantisk stil. Foto tagna i juli 2004.

Klicka här för fler bilder

Norra Loffstrand och "Kårebol"

Utmed västra och östra stranden av Klarälven, i Värmland, hittade vi två hus som var klart sevärda. Det ena huset ligger i en samling hus där busshållplatsen heter Norra Loffstrand och det andra huset ligger vid avtagsvägen till Kårebolsjön. Foto tagna i juli 2004.

Klicka här för fler bilder

Norra Ny

En liten by på östra stranden av Klarälven, i Värmland, som har kvar ett underbart hus byggt 1880 i orginalskick. Foto tagna i juli 2004.

Klicka här för fler bilder

Skattungbyn

På norra delen av Siljansringen, strax nordost om Orsa, ligger byn. Här fanns ett antal intressanta hus varav jag fotograferade ett utmed vägen. Foto tagna juli 2004.

Klicka här för fler bilder på Vattug 9

Vattugatan 9 i Borlänge

Detta är ett vackert och intressant flerbostadshus som är väl värt ett besök om man har vägarna förbi.

Huset har många intressanta bevarade detaljer i fasaden och entrén, t.ex. fönster dörrar och cementmosaikgolv.

Huset är byggt 1923. Fotografierna togs i juli 2004.

Klicka här för fler bilder från Mårbacka

Mårbacka

På östra stranden av Mellan Fryken i Värmland ligger Selma Lagerlöfs Mårbacka. Huvudbyggnaden i sig är sevärd då den är bevarad som den var när hon dog men i mitt tycke är Flygeln en vackrare byggnad. Fotografierna är tagna i juli 2004.

Klicka här för fler fotografier från Säffle

Säffle

I Säffle, Värmland, hann jag ta fotografier på 2 av de bevarade gamla husen vid slussen/kanalen, mellan regnskurarna. Det  fanns dock fler sevärda hus som hade varit värda att fotografera. Kanske kommer fler foton i framtiden. Foto tagna juli 2004.

 Copyright by Jan Voldstedlund.
All Rights Reserved.