God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Apelsin- och Limekyckling med chili. Det här är en maträtt som smakar mycket av apelsin och lime. Ingredienser för 3 personer 3 kycklingfiléer, ca 350-400
gr Tillagning Börja med att förbereda allt. Tvätta apelsinen och limen väl och skala hela limen och 3/4 av apelsinen med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimmor. Pressa ur saften ur limen och apelsinen. Skär chilifrukten i tunna skivor med fröna kvar. Skal moroten och skär den i tunna skivor. Skär sockerärtorna på snedden i 2-3 bitar. Skär savoykålen i relativt stora bitar. Rensa paprikan från frön och skär den i bitar. Lägg 1 msk smör i en upphettad stekpanna och lägg i de saltade kycklingfiléerna. Stek i ca 5-6 minuter på vardera sidan. Under tiden läggs apelsin- och limeskal, saften från apelsinen och limen, crème fraiche, kycklingfond, soya, honung och den skivade chilifrukten i en tjockbottnad kastrull och låt det hela koka upp. När kycklingfiléerna är stekta läggs de över i såsen och detta får koka ca 10 minuter på svag värme. Gör rent stekpannan och lägg i 1 msk smör och bryn savoykål, morötter, paprika och sockerärtorna en liten stund, ca 3-4 minuter. Tillsätt 1 dl vatten och låt detta sakta sjuda bort i grönsaksröran. Krydda under tidem med lite salt och finmald svartpeppar. Vid serveringen skall skalen från apelsin och lime vara med på tallriken. Serveras med jasminris och en väl kyld Drosty-Hof Chardonnay |