www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

Blåbärspudding

Ingredienser för 3-4 personer

1 dl Blåbärssylt
2 st Gelatinblad
3 dl Vispgrädde
2 msk Honung
1 tsk Vaniljsocker
3 dl Vaniljyoghurt
½ dl Mandelspån
Färska eller tinade styckfrysta blåbär till garnering

Tillagning

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp grädden och rör ned honungen och vaniljsocker. Tag upp gelatinbladen och krama ur dem väl och smält dem i den kokta grädden.

Vänd ner yoghurten och sylten och häll upp blandningen i portionsformar eller serveringsskålar. Ställ in i kylen i minst två timmar. Vid serveringen garneras med mandelspån och hela blåbär.

Om du vill variera så byt ut blåbärssylten till hallonsylt och garnera då i stället med hallon