God Mat, Vackra Hus
och |
Meny |
Curryfrikadeller med ris
Tillagning Lägg ströbrödet, salt och svartpeppar i blöt i mjölken, i en skål, ca 5-10 minuter. Blanda i färsen och ägget och rör om väl. Forma 14 -16 frickadeller. Koka dessa 4 åt gången i en buljong på vatten och buljongtärning tills de är genomkokta, ca 4 till 5 minuter. Lägg över de kokta frokadellerna i en skål och täck dem med ett lock eller folie. Gör en stor omgång currysås på följande sätt. Smällt smöret i en kastrull. Lägg i curryn i det smälta smöret och låt detta sjuda en liten stund. Ta av kastrullen från plattan och rör ned vetemjölet. Tllsätt ca 5 dl av buljongen (kokspadet) och rör om. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och häll i grädden. Tunna ut såsen ytterligare med buljong vid behov och smaka eventuellt av med mer curry och salt. Häll currysåsen över de varmhållna frikadellerna Servera med ris och smörkokta morötter. Lämplig dryck till denna mat är en ljus öl, t.ex. en Carlsberg. Men det går alldeles utmärkt också med isvatten. |