God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Fylld kycklingfilé med rosépepparmos Ingredienser för 4 personer 4 st kycklingfiléer. Tillagning - Kycklingen Skär seranoskinkan i fyrkanter och rör ned den i magorosten. Skär en ficka i varje kycklingfilé och fyll med serano- och ostblandningen. Sätt i en tandpetare som håller igen fickan i kycklingfiléen. Gnid in filéerna med salt, grovmald svartpeppar hackad basilika. Stek filéerna på svag värme, tills de är genomstekta, i lite olivolja. - Potatismoset Koka potatisen i saltat vatten tills de är väl kokta. Stampa dem med en potatismosstamp. Rör ned 1-1½ msk smör, 2 msk olivolja, lite mjölk och krossad rosépeppar. Rör om väl och tillsätt vid behov mer mjölk för att få rätt konsistens på moset. Smaka av med lite salt och lite mer olja och/eller smör vid behov. Servera med kokta gröna ärtor samt ett lättare rödvin
|