www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

 

Fylld kycklingfilé med rosépepparmos

Ingredienser för 4 personer

4 st kycklingfiléer.
6 skivor seranoskinka
50 gr Magor (en blandning av maskarpone- och gorgonzolaost)
15-20 Potatisar
Färsk basilika
Salt
Grovmald svartpeppar
1 tsk Rosépeppar
Mjölk
Olivolja
Smör

Tillagning

- Kycklingen

Skär seranoskinkan i fyrkanter och rör ned den i magorosten. Skär en ficka i varje kycklingfilé och fyll med serano- och ostblandningen. Sätt i en tandpetare som håller igen fickan i kycklingfiléen. Gnid in filéerna med salt, grovmald svartpeppar hackad basilika.

Stek filéerna på svag värme, tills de är genomstekta, i lite olivolja.

- Potatismoset

Koka potatisen i saltat vatten tills de är väl kokta. Stampa dem med en potatismosstamp. Rör ned 1-1½ msk smör, 2 msk olivolja, lite mjölk och krossad rosépeppar. Rör om väl och tillsätt vid behov mer mjölk för att få rätt konsistens på moset. Smaka av med lite salt och lite mer olja och/eller smör vid behov.

Servera med kokta gröna ärtor samt ett lättare rödvin