God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Gul chilisoppa Ingredienser till förrätt för 8-10 personer eller som huvudrätt för 4-5 1 bit kålrot, ca 100 gr Tillagning Skala rotsakerna, potatisen och löken samt skölj paprikan och chilin. Skär allt i små bitar inkl salamin. Häll olivoljan i en gryta och börja med att lägga i lök och chili. Fräs detta mjukt och lägg sedan rotsakerna, potatisen och salamin och fräs allt ca 5 minuter. Tillsätt vetemjölet och salten och rör om väl. Tillsätt därefter vatten och låt allt koka upp och tillsätt buljongtärningarna. Låt allt koka i ca 15-20 minuter. Tag av grytan från spisen och kör igenom allt med en mixerstav tills soppan blir slät. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt vid behov. Värm på soppan några minuter före servering. Klart att servera med önskat tillbehör och något gott att dricka till |