God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Havartigratinerad kallrökt lax med tagliatelle
Tillredning. Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt i en olivoljesmord form. Skiva fefferonin i tunna skivor och ta bort fröhuset (väl avrunna fefferoni). Lägg ringarna på laxen. Bryt sönder havartin i lagoma bitar och lägg dessa uppe på laxen/fefferonin. Mal lite svartpeppar över allt ihop. Gratineras i ugnen ca 12-15 min 200 C. Gör en pastasås av grädde, värmd i kastrull, som osten får smälta i. Lägg i Svarta Saran, gräddosten och smaka av med havartin. Tillsätt 1 st finhackad fefferoni(väl avrunnen) och den hackade dragonen. Lämplig pasta till detta är tagliatelle. Lämplig dryck: En väl kyld chardonnay, t.ex. Castillero del Diablo. |