God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Holsteinerschnitzel Ingredienser för 2 personer Potatis,
ca 12 - 14 st medelstora Tillagning Skala potatisen och skär dem i klyftor. Hetta upp ca 2 - 2,5 dl olivolja i en stekpanna med hög kant och lägg i potatisklyftorna. Rör om och vänd på klyftorna då och då så att alla friteras ungefär lika mycket. Friteringen tar ca 40 min. Pannera kalvinnanlåren i en dubbelpanad - vänd först i vetemjöl med finmald svartpeppar och salt, sedan i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Låt dem ligga ca 5 min på hushållspapper så att pannaden sväller. Hetta upp en stekpanna och lägg i rikligt med smör. Stek upp snitzlarna i en het panna ca 2-3 min på vardera sidan tills de är gyllenbruna. Stek därefter upp 2 ägg. Servera snitzlarna med äggen på och garnerade med anjovis och kapris. Salta den friterade klyftpotatisen med mald havssalt. Till detta dricks gärna en ljus öl. |