God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Lyxig fiskgratäng Ingredienser för 2 personer 500 gr filé av torsk eller annan
vit fisk Tillagning Kontrollera att filéerna är benfria och skölj av dem med kallt vatten. Lägg dem i en djup gratängform, smord med olivolja. Salta och peppra. Sätt på ett lock på formen eller dra över ugnsfolie och ställ in i ugnen (220 grader C) och koka filéerna, i sitt eget spad, tills de är ogenomskinliga. Ta ut gratängformen och lägg på räkorna och den avrunna tonfisken samt skivad tomat och de delade gröna oliver. Stryk därefter ut champinjonsoppan över det hela (konsentrerad) och avsluta med den skivade osten. Ställ in formen i ugnen igen, utan lock, och gratinera tills osten har smält och fått en gyllenbrun färg. Fiskgratängen äts med kokt potatis. Avnjut det hela med ett medelfylligt vitt vin eller en kall ljus öl. |