God Mat, Vackra Hus
och |
Meny |
Sirloinstek med krämig basilikasås Ingredienser för 2 personer 2 st skivor sirloin, ca 100 - 150 gr st Tillagning Krydda köttet med salt och svartpeppar och stek det i en stekpanna med smör och olivolja. När köttet är färdigstekt tas det ur stekpannan och lindas in i aluminiumfolie och får vila medan du gör såsen. Stek den skivade scharlottenlöken i stekpannan, som du stekt köttet i utan att skölja ur den, i 2-3 minuter på svag värme. Tillsätt vinet och låt detta reducera tills halva mängden är kvar. Skär tomaterna i småbitar och lägg ned detta i lök- och vinskyn och tillsätt creme fraiche och basilika. Låt det hela sjuda i 3-4 minuter. Lägg upp kött och rikligt med sås på talriken och servera med pasta eller ännu hellre nykokt svensk färskpotatis. Till detta dricker du ett rödvin eller en öl.
|