God Mat, Vackra Hus
och |
Meny |
Syltade gröna tomater Detta är min farmors recept på syltade gröna tomater, omändrat till svenska råvaror. Ingredienser 2 kg små gröna tomater - max 4 cm i diameter Tillredning Börja med att pricka tomaterna med en nål, ca 8 - 10 hål runt om. Häll ca 2 dl ättika i en gryta och lägg i alla tomaterna varvade med socker. Låt stå över natten. Nästa dag tillsättes resterande ättika, vattnet och vaniljstång och vanilj och allt kokas upp och får koka sakta i ca 15 minuter. Tag av kastrullen från plattan och tag upp tomaterna och lägg dem i väl rengjorda och sköljda glasburkar/konservglas. Sätt tilbaka kastrullen på plattan och koka upp lagen igen och koka ihop lagen något. Tag nu av kastrullen från plattan och låt lagen svalna några minuter och tillsätt därefter Atamonen. Häll lagen inkl vaniljstängerna över tomaterna i glasburkarna/konservglasen - fyll upp så högt upp som möjligt i burkarna. Tillslut glasen väl medan de fortfarande är riktigt heta. |