Trattkantarellsoppa
Recept från kokboken 1 miljon menyer.
Ingredienser för 6 personer
90 gr torkade trattkantareller (motsvarar ca 2½
liter färska)
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet svampspad
8 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1½ msk tomatpuré
50 gr ädelost
3 dl crème fraiche
2 tsk pressad citron
Finhackad persilja
Tillagning
- Grovkrossa den torkade svampen med handen. Häll
över så mycket vatten att svampen är helt täckt och
låt den ligga i blöt minst 1 timma. Låt den rinna av i
ett durkslag. Spara blötläggningsspadet.
- Värm svampspadet, vattnet och buljongtärningarna
i en kastrull.
- Smält smöret i en stekpanna och stek svampen
på svag värme ca 5-10 minuter. Lägg över den i en stor
kastrull. Pudra över vetemjölet och rör om väl. Tillsätt
buljongen, litet i taget, under omrörning. Smaksätt med tomatpuré
och ädelost och låt soppan koka i ca 10 minuter.
- Tillsätt crème fraiche och citronsaft
och smaka av kryddningen.
- Strö över hackad persilja strax före
serveringen
Kommentar: Detta recept kan förberedas långt
i förväg och kan frysas in och när det är dags så
tar man fram och tinar och värmer upp.
|