www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

 

Trattkantarellsoppa

Recept från kokboken 1 miljon menyer.

Ingredienser för 6 personer

90 gr torkade trattkantareller (motsvarar ca 2½ liter färska)
2-3 msk smör
6 msk vetemjöl
7 dl avrunnet svampspad
8 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1½ msk tomatpuré
50 gr ädelost
3 dl crème fraiche
2 tsk pressad citron
Finhackad persilja

Tillagning

  1. Grovkrossa den torkade svampen med handen. Häll över så mycket vatten att svampen är helt täckt och låt den ligga i blöt minst 1 timma. Låt den rinna av i ett durkslag. Spara blötläggningsspadet.
  2. Värm svampspadet, vattnet och buljongtärningarna i en kastrull.
  3. Smält smöret i en stekpanna och stek svampen på svag värme ca 5-10 minuter. Lägg över den i en stor kastrull. Pudra över vetemjölet och rör om väl. Tillsätt buljongen, litet i taget, under omrörning. Smaksätt med tomatpuré och ädelost och låt soppan koka i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt crème fraiche och citronsaft och smaka av kryddningen.
  5. Strö över hackad persilja strax före serveringen

Kommentar: Detta recept kan förberedas långt i förväg och kan frysas in och när det är dags så tar man fram och tinar och värmer upp.