www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

Recept insänt av Michael Wolde Giorgis 2004-05-18

Uno's vita chokladmousse med hallonsås

Ingredienser för 16 portioner

Till chokladmoussen:

400 gram vit choklad (använd gärna Valhrona. Kvaliteten på chokladen avgör slutresultatet.)
10 äggulor
1 liter vispgrädde
(3 – 4 msk Malibu kokoslikör eller eventuellt Cointreau (
citruslikör bryter av och ger en extra dimension till moussen. Rekommenderas varmt).

Till hallonsåsen

1 kg hallon
8-10 msk florsocker
ev lite vatten

Tillagning

Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden hårt och ställ i kylen. Vispa äggulorna ordentligt. Tillsätt den ljumma chokladen till äggulorna och vänd ned den vispade grädden. Smaksätt med likören som vänds ned försiktigt. Klicka i moussen i vitvinsglas eller andra trevliga serveringsskålar och ställ in i kyl minst 2 timmar.

Mixa hallon och socker till en puré, späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Strax innan servering ställer man hallonsåsen på spisen och värmer lite försiktigt.

Vid servering häller man på lite ljum hallonsås ovanpå glassen. Skall man vara snobb och har använt sig av kokosalternativet toppar man det hela med att strö lite rostad kokos över det hela..

Smaklig måltid!