God Mat, Vackra Hus
och |
Meny |
Recept insänt av Michael Wolde Giorgis 2004-05-18 Uno's vita chokladmousse med hallonsås Ingredienser för 16 portioner
Tillagning Smält chokladen i vattenbad. Vispa grädden hårt och ställ i kylen. Vispa äggulorna ordentligt. Tillsätt den ljumma chokladen till äggulorna och vänd ned den vispade grädden. Smaksätt med likören som vänds ned försiktigt. Klicka i moussen i vitvinsglas eller andra trevliga serveringsskålar och ställ in i kyl minst 2 timmar. Mixa hallon och socker till en puré, späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. Strax innan servering ställer man hallonsåsen på spisen och värmer lite försiktigt. Vid servering häller man på lite ljum hallonsås ovanpå glassen. Skall man vara snobb och har använt sig av kokosalternativet toppar man det hela med att strö lite rostad kokos över det hela.. Smaklig måltid! |