God Mat, Vackra Hus
och |
Meny |
Pasta med torkad vildsvinsskinka och Karl Johansvamp Ingredienser för 3 personer 100 gr torkad vildsvinsskinka i tunna skivor Tillagning Börja med att krossa den torkade svampen grovt och lägg den på ett kaffefat med ½ dl vatten. Sätt på vattnet för pastan. Under tiden detta kokar upp smälts smöret i en liten kastrull. När detta börjar bli brynt så tillsätt vetemjölet och rör ut detta i det smälta smöret. Tillsätt ca 1½ dl grädde och ½ dl mjölk och rör om väl och låt det hela sjuda upp. Tillsätt viltfonden och den blötlagda svampen, inkl ev kvarvarande vatten från blötläggningen, samt väl krossade enbär. Nu är det troligen dags att lägga i pastan i vattnet. Sjud enligt anvisning. Späd såsen vid behov med mer grädde och mjölk och låt det hela sjuda svagt. När pastan är färdigkokt och avsköljd hälls den tillbaka i kastrullen och olivoljan tillsätts. Rör om väl. Tillsätt svampsåsen i kastrullen och rör om väl samt låt det hela dra någon minut. Lägg upp pastan med såsen på en tallrik och lägg över de tunna skivorna av den torkade vildsvinsskinkan. Kompetera med en sallad på nötig och pepprig ruccola och körsbärstomater. Klart för att äta, gärna med ett Italiensk rödvin, t.ex. en Amarone eller ett lite enklare vin som Masi. |