www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

Pasta med torkad vildsvinsskinka och Karl Johansvamp

Ingredienser för 3 personer

100 gr torkad vildsvinsskinka i tunna skivor
1 dl torkad Karl Johansvamp
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk viltfond med kantarell
2 tsk smör
2 tsk vetemjöl
5-6 st enbär
½ dl vatten
1 msk olivolja
Pasta - Gnocchi eller Tagliatelle

Tillagning

Börja med att krossa den torkade svampen grovt och lägg den på ett kaffefat med ½ dl vatten.

Sätt på vattnet för pastan.

Under tiden detta kokar upp smälts smöret i en liten kastrull. När detta börjar bli brynt så tillsätt vetemjölet och rör ut detta i det smälta smöret. Tillsätt ca 1½ dl grädde och ½ dl mjölk och rör om väl och låt det hela sjuda upp.

Tillsätt viltfonden och den blötlagda svampen, inkl ev kvarvarande vatten från blötläggningen, samt väl krossade enbär.

Nu är det troligen dags att lägga i pastan i vattnet. Sjud enligt anvisning.

Späd såsen vid behov med mer grädde och mjölk och låt det hela sjuda svagt.

När pastan är färdigkokt och avsköljd hälls den tillbaka i kastrullen och olivoljan tillsätts. Rör om väl. Tillsätt svampsåsen i kastrullen och rör om väl samt låt det hela dra någon minut.

Lägg upp pastan med såsen på en tallrik och lägg över de tunna skivorna av den torkade vildsvinsskinkan. Kompetera med en sallad på nötig och pepprig ruccola och körsbärstomater.

Klart för att äta, gärna med ett Italiensk rödvin, t.ex. en Amarone eller ett lite enklare vin som Masi.