God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Miljonbiff med kokt potatis och sötsura tillbehör Detta är ursprungligen ett danskt recept från min farmors samlingar.
Ingredienser för 2 personer 350 gr nötfärs Tillagning Bryn färsen i en het stekpanna med en rejält tilltagen klick smör, salta (försiktigt)och peppra. När färsen är väl brynt sänks värmen på plattan och vetemjölet strös över färsen och rörs ned väl. Tillsätt vatten och rör om och späd därefter med mjölk tills det blir en lagom koncistens på "såsen". Häll på lite kinesisk soya så att färssåsen blir ljust chokladbrun. Tillsätt 2 - 3 matskedar inläggningsspad och låt det hela sedan småsjuda i 5-10 minuter. Smaka därefter av med salt, svartpeppar och inläggningsspad (det skall finnas en svag sötsyrlig smak samt ett stick av svartpepparn när det är rätt) Miljonbiffen äts med kokt potatis, syltade gröna tomater och asier Till maträtten kan man dricka en öl eller vatten. |