www.voldstedlund.se      voldstedlund.se

God Mat, Vackra Hus och
Medeltidsaktiviteter

Meny

Home 
 Sök 
Medeltid 
God mat 
Vackra hus 
J o C start 
Kontakter 
Om Cookies 

 

 

Miljonbiff med kokt potatis och sötsura tillbehör

Detta är ursprungligen ett danskt recept från min farmors samlingar.

 

Ingredienser för 2 personer

350 gr nötfärs
2 msk vetemjöl
1½ dl vatten
Mjölk
Kinesisk soya
Salt
Finmald svartpeppar
Smör
Inläggningsspad från
asier
Potatis (gärna färskpotatis)
 

Tillagning

Bryn färsen i en het stekpanna med en rejält tilltagen klick smör, salta (försiktigt)och peppra. När färsen är väl brynt sänks värmen på plattan och vetemjölet strös över färsen och rörs ned väl. Tillsätt vatten och rör om och späd därefter med mjölk tills det blir en lagom koncistens på "såsen".

Häll på lite kinesisk soya så att färssåsen blir ljust chokladbrun.

Tillsätt 2 - 3 matskedar inläggningsspad och låt det hela sedan småsjuda i 5-10 minuter. Smaka därefter av med salt, svartpeppar och inläggningsspad (det skall finnas en svag sötsyrlig smak samt ett stick av svartpepparn när det är rätt)

Miljonbiffen äts med kokt potatis, syltade gröna tomater och asier

Till maträtten kan man dricka en öl eller vatten.