God Mat, Vackra Hus
och |
Meny
|
Färsk tonfisk med grönsaksröra Ingredienser För 4 personer 600
gr färsk tonfisk i skivor ca150 gr per person Tillredning. Om du inte får tag I helt färsk tonfisk utan tinad fryst kan det ibland vara gott att marinera denna ca en halvtimma före tillagningen. Använd då gärna någon av dessa två mariander - Limemarinad eller Chilli- och limemarinad Börja med att rensa och skär grönsakerna i bitar ca 2 cm stora, skala löken och grovhacka den gula löken och finhacka vitlöken Häll olivolja i en stor gryta och fräs lök och vitlok mjukt på svag värme. Lägg i grönsaksbitarna och fräs detta i ca 5-10 minuter på medelvärma. Tillsätt nu de krossade tomaterna och låt allt sjuda i 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och timjan och låt detta sjuda i ca 5 minuter till. Kontrolera nu att alla grönsaker är genomkokta. Om så är fallet så ställ nu grönsaksröran åt sidan och håll denna varm. Tag fram en grillpanna eller en vanlig stekpanna och häll I olivolja, hetta upp. När oljan är varm läggs tonfiskskivorna i pannan Stek tonfisken ca 3 - 5 minuter på varje sida. Om du inte använder marinerad tonfisk så smaka av med salt och peppar. Låt gärna tonfisken vara lite rosa i mitten vid serveringen. Servera gärna med ett fylligt spanskt vitt vin eller ett medelfylligt franskt/spanskt rött vin alternativt en öl. |